NOVO SPREMIŠTE DRŽAVNOG ARHIVA

NOVO SPREMIŠTE DRŽAVNOG ARHIVA
 

Definiran je projektni zadatak i krećemo u projektiranje novog spremišta Državnog arhiva u Bjelovaru.

Veselimo se!

https://www.bjelovar.hr/grad-bjelovar-gradit-ce-novo-spremiste-arhiva/
 

 
 

DOM KULTURE - NOVO BJELOVARSKO KAZALIŠTE

DOM KULTURE - NOVO BJELOVARSKO KAZALIŠTE
 

Radosni smo da Vam možemo predstaviti novo bjelovarsko kazalište. Radi se o obnovi jedne od najpoznatijih bjelovarskih zgrada, Doma kulture, koja je izvorno bila sinagoga.

Prošetajte s nama virtualno kazalištem kroz vizualizaciju interijera i eksterijera. :D

https://youtu.be/TF2bUbZt4I4

https://www.youtube.com/watch?v=aut1xR5gxiA

https://www.jutarnji.hr/kultura/kazaliste/bjelovarski-gradonacelnik-najavio-ovaj-projekt-smo-cekali-100-godina-radovi-su-se-zahuktali-15003866

 
 

Gdje ima znanja i volje – usprkos pandemiji i potresu, ima i načina

Gdje ima znanja i volje – usprkos pandemiji i potresu, ima i načina
 

Gdje ima znanja i volje – usprkos pandemiji i potresu, ima i načina

Prenosimo vam članak iz časopisa KOMUNIKACIJE, službenog časopisa Ericsson Nikola Tesla Grupe, sa osvrtom na izvanredne uvjete rada iz perspektive voditelja projekta.

"Ovaj program koji se sastoji od osam građevinskih, međusobno ovisnih i povezanih elektro i strojarskih projekata, naravno nije Pelješki most, ali je u grupi najvećih infrastrukturnih aktivnosti u državi koje sufinancira Europska unija."

Članak daje uvid u samo manji dio izazova s kojima se svakodnevno susrećemo na projektu na kojem sudjelujemo od samog početka kao projektanti, konzultatni, a sada već i u odmakloj fazi radova kao nadzorni inženjeri.

"Sa zadovoljstvom i ponosom mogu potvrditi da su se one stare izreke „na muci se poznaju junaci“ i „gdje ima volje ima i načina“ pokazale primjenjivima i u ovom projektu, i to na najbolji mogući način."

KOMUNIKACIJE, Časopis Ericsson Nikola Tesla Grupe, Broj 2, svibanj 2020.

 
 

DOM KULTURE – NOVO BJELOVARSKO KAZALIŠTE

DOM KULTURE – NOVO BJELOVARSKO KAZALIŠTE
 

Danas je održana konferencija za novinare povodom početka radova na energetskoj obnovi zgrade Doma kulture. Zgrada Doma kulture izvorno je židovska sinagoga iz perioda secesije ( 1912. ideja, 1917. svečano otvorena ) autora Lea Hönigsberga i Julija Deutscha.

1951. preinačena je za potrebe kazališta, da bi do današnjeg datuma postala višenamjenska ustanova za kulturne manifestacije, koncerte, kazališne predstave, filmske projekcije, društvena događanja i sl. te prostor djelovanja Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.

Potreba za obnovom, skoro trideset godina nakon zadnjeg velikog zahvata, kao i potreba za pravim kazalištem, odredila je dva bitna projekta - energetske obnove zgrade te rekonstrukcije i prenamjene zgrade u kazalište, ( što je olakšano i preseljenjem funkcije glazbene škole u novoprojektiranu zgradu ), a za koja smo iznimno ponosni što ih je izradio naš tim.

U sklopu energetske obnove na objektu će se izvesti izolacija vanjske ovojnice objekta, zamjena stolarije, ugradnja termostatskih ventila i kondenzacijskih kotlova za grijanje, zamjena postojeće ventilacijske komore klima komorom, ugradnja LED rasvjete i ugradnja fotonaponskih panela. Projekt energetske obnove vrijedan je 11.729.202,04 kn., a očekivana ušteda toplinske energije za grijanje iznosi 68%. Objekt bi trebao iz D prijeći u B energetski razred.

U sklopu rekonstrukcije i prenamjene planirana je potpuna prenamjena u kazalište, povećanje kapaciteta rekonstrukcijom gledališta balkona i otvaranjem loža, podizanje standarda izvedbom novih sanitarnih čvorova, garderoba, reprezentativnih predprostora, ugradnjom adekvatnih kazališnih sjedala, poboljšanje vizurne linije gledališta, proširenje pozornice, prilagodba cijelog prostora osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te potpuna promjena vizualnog identiteta uz poštivanje originalnog volumena postojeće zgrade, a sve u svrhu unaprjeđenja kulturnog života grada.

Više na stranicama Grada Bjelovara:

https://www.bjelovar.hr/pocela-obnova-doma-kulture/