VELIKI USPJEH ZA TVRTKU MPLAN d.o.o.

VELIKI USPJEH ZA TVRTKU MPLAN d.o.o.
 

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti za tvrtku ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.!!! Više o potpisivanju ugovora za veliki projekt energetske obnove koji smo radili za tvrtku ERICSSON pročitajte na sljedećem linku: https://www.ericsson.hr/20180619-energetska-ucinkovitost

 
 

TEAM BUILDING - OPATIJA 2018

TEAM BUILDING - OPATIJA 2018
 

Proteklog vikenda odradili smo još jedan team building i super se proveli :) Obišli smo Nacionalni park Brijuni i Motovun. Sudjelovali smo i na 13. Danima Hrvatske komore inženjera građevinarstva u Opatiji te čuli neka zanimljiva predavanja.

 
 

ENERGETSKA OBNOVA - DJEČJI VRTIĆ SLAVUJ

ENERGETSKA OBNOVA - DJEČJI VRTIĆ SLAVUJ
 

Počeli su radovi energetske obnove na još jednom vrtiću  smile Radi se o Dječjem vrtiću Slavuj u Novakima. Na objektu će se izvesti kompletna toplinska izolacija ovojnice objekta, zamjena stolarije, postavljanje LED rasvjete te rekonstrukcija postojeće kotlovnice sa ugradnjom solarnih kolektora. Isto tako prije par tjedana Grad Bjelovar je dobio obavijest od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da je odobreno sufinanciranje za energetsku obnovu Područne škole Gudovac.

 
 

Energetska obnova II. osnovne škole Bjelovar

Energetska obnova II. osnovne škole Bjelovar
 

U Bjelovaru je 3. svibnja održana konferencija za medije povodom predstavljanja projekta financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. U provedbu je krenula još jedna od naših energetskih obnova javne ustanove u Bjelovaru, II. osnovne škole. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.070.041,68 kuna, od čega je za prihvatljive troškove projekta dodijeljeno 1.853.271,78 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što predstavlja 50,73% sufinanciranja prihvatljivih troškova. Na objektu je predviđena zamjena stolarije, izolacija vanjskih zidova i stropa prema tavanu, izvedba drenažnog sustava, sanacija dijela podova u učionicama, ugradnja LED rasvjete te rekonstrukcija postojeće kotlovnice. Projekt će se provoditi do kraja 2018. godine. Više možete pročitati na linku: http://bjelovar.info/aktualno/grad-bjelovar-krece-energetska-obnova-zgrade-ii-osnovne-skole-bjelovar/ 

 
 

Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora

 

Prema objavi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja ponovno otvaranje Poziva predviđa se 4. rujna 2018. godine zbog završetka postupka odabira velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga. Indikativni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava koji je u ovom trenutku predviđen za Poziv iznosi 300 milijuna kuna. Točan iznos bespovratnih sredstava koji će biti na raspolaganju te točno vrijeme (sat) kada započinje zaprimanje projektnih prijedloga bit će objavljeni najkasnije 7 kalendarskih dana prije objave Poziva. Zaprimanje projektnih prijedloga radi pružanja stručne podrške od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sektora za energetsku učinkovitost (FZOEU/SEU), započinje s danom 6. kolovoza 2018. godine u 9:00 sati.